Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jättekul med sommarkollo"

Annons

- Det är jättejul att vara här, jag har både badat och åkt kanot, berättar Juline 7, från Gruvriset, vid en paus i gröngräset.

Vid sjön är det liv och rörelse, några av barnen badar i det 20-gradiga vattnet, på bryggan ligger ett gäng och solar, lite längre bort håller ett tiotal barn och några ledare på att testa fiskelyckan.

Jonathan Augustsson, åtta år, från Gruvriset visar stolt upp sin fångst, en abborre på ungefär 200 gram.

- I onsdags fick jag fyra fiskar, berättar Jonathan, som är van att tillbringa två sommarveckor på "kollo" i Puttbo.

- Det är tredje sommaren jag är här. Det är jättekul, framförallt när det är så här fint väder, säger Jonathan.

Plötsligt ringer matklockan, fritidsbarnen skyndar upp till stugan där maten väntar. Den här veckan är det Aspeboda som svarar för matlagningen. Nästa vecka är det Gruvrisets tur.

Spagetti och köttfärssås står på menyn, och på eftermiddagen väntar jordgubbar.

Smaskens tyckte Erik Berg, åtta år, och Adam Thurin, nio år, från Aspeboda, som njöt lika mycket av maten som av solen i grön-gräset på tunet i Puttbo.

- Det är tionde sommaren vi håller sommarläger här ute, de senaste fyra åren har även Gruvrisets fritidsbarn varit med, berättar Lasse Björneby, fritidspedagog i Aspeboda.

- Det är underbart att vara här ute i Puttbo stället för på skolan, framför allt när det är varmt och skönt. Barnen stortrivs och det gör vi ledare också, förklarar Lasse Björneby.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons