Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnet blir Hongkong city

Annons

Det blev bara drygt ett halvår som Timmy Li och Urban Klitsch drev restaurang Järnet i Smedjebacken. Sjukdom och sviterna efter en olycka satte stopp för alla planer och för ett par veckor sedan var det klart att paret skulle sälja restaurangen.

Nu är de nya ägarna på plats i Smedjebacken och håller för fullt på att planera och förbereda sig för öppnandet den 7 juli. Datumet är inte riktigt spikat, beroende bland annat på när de får serveringstillståndet. En process som ibland kan dra ut på tiden i Smedjebacken.

Ägare till restaurang Hongkong city, som namnet blir vid öppnandet, är Diep Le Khac och Duong Dang. Båda har sitt ursprung i Vietnam och Hongkong.

Diep Le Khac har utbildats till kock i Sverige och har jobbat på en rad krogar i bland annat Örebro, både svenska, thailändska och kinesiska.

Duong Dang har drivit ett grossistföretag med säte i Katrineholm i många år. Inriktningen har varit import av livsmedel från Asien.

Med denna bakgrund är det naturligt att inriktningen blir asiatisk när de öppnar restaurang i Smedjebacken.

Båda kommer att bosätta sig i Smedjebacken och Duong Dang kommer att ta sin familj med sig.

Till en början kommer även lunchbuffén att vara asiatisk mat, men visar det sig att kunderna vill ha mer svensk mat kommer det att tillgodoses.

På kvällstid kommer det bara att bli asiatisk mat och ägarduon lovar att det ska bli mat med hög kvalité.

- Genom att jag jobbat med import av asiatisk mat, så har jag många kontakter och kan få fram de bästa råvarorna, säger Duong Dang.

Maten kommer vara det som det blir fokus på, i varje fall den första tiden. Senare kan det bli aktuellt med någon form av underhållning på kvällstid. Men det är något som får växa fram, utifrån gästernas önskemål.

Någon anställning av personal är inte aktuellt i inledningen, det blir familjerna som kommer att sköta den dagliga driften.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons