Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Japaner på biblioteket

Annons

Det långväga besöket kan betraktas som ett intressant led i det så kallade KIT-projektet (kultur- och idrottsturism) som snart går in på sitt tredje år.

Inför japanernas ankomst förra fredagen har ledamoten av kultur- och fritidsnämnden, moderaten Kjell Israelsson sammanställt ett späckat program med olika besök och begivenheter som gruppen vet att värdesätta. Det var även Israelsson som hade glädjen att få hämta japanerna när de steg av planet på Arlanda.

- Det är aktiviteter varje dag och jag ser till att schemat för deras Ludvikabesök kan fullföljas, berättar han.

Under förra veckan besöktes bland annat restaurangskolan i Smedjebacken och Spendrups bryggeri i Grängesberg. Japanerna har också varit in på Näringslivsenheten i Ludvika kommun där de fick tillfälle att träffa chefen Jan Björnehaag. Givande blev också ett besök hos bygdeforskaren Nils Holmdahl med fru Helene Littmarck Holmdahl i Rikkenstorp.

Andra besöksmål var Högbergsskolan där gästerna träffade studenter som läser japanska och turistbyrån där chefen Håkan Rosén tog emot.

På lördagen sattes Ludvika stadsbibliotek i fokus. Chefen Helene Lis ledsagade runt i lokalerna och berättade beredvilligt om folkbibliotek i allmänhet, det egna i synnerhet, och hur de står till studenternas förfogande.

I dag måndag besöker japanerna Gammelgården och på tisdagen är det planerat för ett besök vid det nya äldreboendet Skogen i Marnäs.

- På onsdag och torsdag blir det fria övningar för att de ska få tillfälle att sammanfatta intrycken av vistelsen här, slutar Israelsson.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons