Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jamsar med i krigshets

Annons

Hur kommer det sig att "The Downing Street Memo" (dokumentet som slutgiltigt bevisar att Bush och Blair medvetet ljög FN och hela världen rakt i ansiktet) tydligen saknar allt nyhetsvärde i Sverige, men blev förstasidesstoff i England?

Varför är det bara inbäddad journalistik från amerikanska nyhetsbyråer som återges i svenska tidningar?

Om jag som privatperson kan hitta massor av annan rapportering om läget i Irak på nätet vore det väl skrutt om inte en välutbildad journalistkår skulle lyckas nosa rätt på nånting. Kan dom inte engelska?

Eller är det så illa ställt att politisk opinionsbildning inte längre är begränsad till tidningarnas ledar-, debatt- och kultursidor, utan att även nyhetssidorna är underställda självcensur för att rädda skinnet på ledarredaktioner som satt sig på pottkanten genom att jamsa med i en krigshets som visat sig bygga på lögner från början till slut?

Konsekvensen blir i så fall att det ytterst är George W Bush och hans kristna höger som avgör vad som ska få stå i liberala svenska tidningar.

Att mörka om den nuvarande katastrofala situationen för befolkningen, och de verkliga motiven och omständigheterna i samband med ockupationen, är ett svek mot det irakiska folket. Den tårdrypande omsorg om irakiernas frihet och mänskliga rättigheter som borgerliga politiker och ledarskribenter gav uttryck för innan invasionen framstår som ett ömkligt hyckleri.

Svar direkt:

Den stora högerkonspirationen har med andra ord brutit ut?

BO STAAF

Mer läsning

Annons