Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jaktskytteklubben och markägaren eniga

Annons

Hellefors jaktskytteklubb skickade under slutet av maj ut ett brev till medlemmarna om att de skulle ansvara för älgjakten och allt var som förr. Medlemsavgiften på 3 000 kronor skulle omgående inbetalas.

Detta fick Vegard Haanaes på Stora Enso att skriva ett brev till jaktskytteklubben där han påtalade att förtroendet för styrelsen i jaktskytteklubben var slut.

Vegard Haanaes påpekade att avtal skulle tecknas med varje enskilt jaktlag om älgjakten, jaktskytteklubben skulle ansvara för småviltsjakten.

Hade inte detta rätats till fram till den 20 juni hotade Vegard Haanaes med att överlåta även småviltsjakten på jaktlagen.

Den 9 juni träffades styrelsen för jaktskytteklubben, ledningen i de 19 olika jaktlagen, samt Stora Enso, som förvaltar marken åt Bergvik AB.

Vid mötet enades de olika parterna om hur jakten ska hanteras i framtiden.

- Det känns som vi jobbar åt samma håll alla inblandade parter, säger Vegard Haanaes.

Lennart Myrman, ordförande i jaktskytteklubben, konstaterar att alla frågetecken är uträtade.

De 19 olika jaktlagen på området som omfattar 100 000 hektar kommer att ansvara för älgjakten.

De priser som jägarna kommer att få betala för arrendet varierar, beroende på om det handlar om jägare som är anställda i bolaget, boende i området eller om jägaren kommer från en annan ort. Kostnaden för arrendet påverkas dessutom av tillgången på vilt.

Däremot kommer arrendet för småviltsjakten att bli den samma för alla jägare i området, totalt drygt 500.

- Vi ska inleda förhandlingar om den kostnaden, men vi har fått ett prisförslag på 1 000 kronor per jägare, säger Lennart Myrman.

När det handlar om småviltsjakten får varje medlem tillgång till den över hela området.

- Sammantaget är jag övertygad om att den här lösningen inte kommer att innebära några ökade kostnader för jakten, för den enskilde jägaren, säger Lennart Myrman.

Det som återstår är ett medlemsmöte för att fastställa den nya medlemsavgiften till jaktskytteklubben och att besluta om att inbetalade pengar ska återbetalas.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons