Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten på loppisfynd

Annons

Tjusningen är att ingen vet vilka fynd de kommer hem med efter fyndjakten på loppmarknaden. I den gamla butiken i Bäsna gäller det att upptäcka och att titta noga för att inte missa något. För överallt står grejor och prylar och när lokalen fylls med kunder går det inte ha för bråttom

Majken Mellton och de andra Lionsmedlemmarna från Lions i Gagnef och Lions daldockorna diskuterar rätt pris med kunderna och är nöjda över att kommunen upplåtit den gamla butikslokalen för Lions loppmarknad.

- Förut har vi varit vid soptippen i Gagnef och då måste vi plocka och bära väldigt mycket varje gång vi skulle ha loppis, säger Majken. I butikslokalen i Bäsna kan grejorna stå kvar till nästa loppis och Lions medlemmar kan sortera och ordna allt på hyllor och i lådor.

Många vill också ha hjälp av Lions. Klubbarna går genom ansökningarna och Lions ställer upp.

- Vi har till exempel byggt ett hus till en familj på Sri Lanka som drabbats av Tsunamikatastrofen, vi har köpt en häst till rörelsehindrade ungdomar som rider i Mockfjärd, vi skänker pengar till Barncancerfonden och för diabetesforskning, ja allt möjligt, säger Majken och tittar på en fin lampa och sätter ett pris.

- Här är jättebra, vi behöver inte flytta på alla saker hela tiden, för loppmarknaderna vi har kräver en hel del jobb. Vi har ungefär fem stycken varje år och får in cirka 100000 på dem och det går jättebra. Massor av folk kommer och köper grejor.

-Vi blir naturligtvis glada för ju mer de köper, ju mer kan vi hjälpa, säger Majken, som inte tror att människor tänker så mycket på det när de handlar, men kanske de tänker desto mer på hjälpverksamheten när de skänker saker till Lions.

Mer läsning

Annons