Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten intensifieras

Annons

- Vi kan inte berätta exakt hur vi arbetar. Men vi går självklart igenom tidigare uppklarade fall där vi har en känd gärningsman, säger kommissarie Bo Persson.

Han uppmanar nu allmänheten att berätta om personer och fordon som varit synliga i de områden i Falun, Mora och Orsa där mordbrännare slagit till.

- Vi har en speciell tipstelefon i Mora där vi svarar på 0250-286 47. De som vill lämna tips i Falun kan ringa 023-46 000.

Bo Persson berättar att poliser från Falun hjälper till i Mora och Orsa, men att det för den skull inte saknas resurser i Falun.

- Semesterperioden blev något utsträckt på grund av den stora insatsen i Tällberg, men nu är bemanningen som den brukar vara. Vi har de resurser vi anser oss behöva.

Polisen arbetar nu med inre och yttre spaning och följer de nya rutiner som bidragit till säkrare utredningar.

- Den inre spaningen består bland annat i att kolla var de som har inre böjelser till att anlägga bränder håller till nu. Dessa personer har med åren blivit ganska många och tyvärr blir det en del återfall, säger Bo Persson.

I går fick polisen uppgifter om att bränderna i Falun diskuteras på populära chatsidor på Internet. Några av sidorna kräver inträdeskod och om det behövs kan rikskriminalens dataexperter biträda för att analysera om texterna har någon betydelse för utredningen.

Vad ger du för råd till dem som bor i trähusbebyggelse?

- Man ska inte vara rädd, men extra vaksam och iaktta vad som händer i området. Både dagtid och nattetid. Meddela polisen om det som verkar misstänkt, säger kommissarie Bo Persson.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons