Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten går vidare

Annons

Redan i september gick den första ansökningstiden ut för att söka tjänsten som kyrkoherde i Hedemora-Garpenberg. Men av de fyra sökande var det ingen som ansågs vara lämplig.

Därför annonserades tjänsten ut på nytt och annonsen utformades med hjälp av en informatör. Ändå är det bara fyra personer som har sökt även den här gången.

- Jag vet faktiskt inte varför så få personer har sökt tjänsten. Kanske har det att göra med vilken tid på året som vi annonserar, säger Solbrith Stening.

De som har sökt kyrkoherdetjänsten den här gången är Ingemar Scott från Angered, Ulla Berglund från Sollentuna, Jan Berglind från Ockelbo samt Inga-Lill Örnefors Modin, verksam präst i Hedemora som även sökte tjänsten i höstas.

Nu är det upp till domkapitlet i Västerås stift att bedöma om de sökande är behöriga och lämpliga. För att vara behörig krävs det att man är prästvigd och har arbetat inom yrket i minst tre år. Den femtonde mars kommer Domkapitlet offentliggöra sin bedömning.

- Vi vill ha en ny kykoherde så fort som möjligt. Jag tror och hoppas att tjänsten kommer att tillsättas till sommaren, säger Solbrith Stening.

SANNA CASSON

Mer läsning

Annons