Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakt i natt på pistolrånaren

/

Annons

Det var strax efter fyra i går eftermiddag som en ung man kom in genom dörren till BK Data på Slaggatan i Falun. En specialbutik för avancerade datorer och tillbehör.

Patrick Gustafsson tog emot "kunden" som frågade efter en bärbar dator. När Patrick kom fram till disken med datorn blev han rånad under vapenhot.

Sedan den unge mannen viftat med pistolen framför ansiktet på Patrick försvann han ut på Slaggatan med datorn.

Klockan 16.05 var en polisbil från Falun på väg mot platsen. En patrull från Borlänge beordrades att åka till centrala Falun och en hundpatrull sattes in för att försöka spåra rånaren.

Civila bilar med kriminalpoliser anlände också för att spana och göra platsundersökning i butiken.

Det kom vittnesuppgifter om att en ung kvinna med hund varit synlig utanför databutiken i direkt anslutning till rånet. Men varken rånaren eller kvinnan med hunden kunde hittas.

En bil med tre unga män som stod parkerad vid ån utanför polishuset kontrollerades. En man som cyklat iväg i kortbyxor kunde också avfärdas.

En dryg timme efter rånet flyttades polisstyrkan från Stora torget till ett hyreshus i centrum. Där greps två män i en lägenhet. Men i går kväll meddelade polisen att de unga männen inte hade med rånet att göra. De är däremot misstänkta för ringa narkotikabrott då de visade tydliga tecken på att ha använt droger.

Polisen fick i går kväll tillstånd att göra husrannsakan i lägenheten för att leta efter narkotika eller föremål som har med brott att göra.

Vid tidningens pressläggning var rånaren fortfarande på fri fot och i natt fortsatte polisen att söka efter misstänkta personer.

De poliser som gick på nattpasset fick följande signalement på den man de skulle leta efter:

Cirka 190 centimeter lång, kraftig kroppsbyggnad, lufsig gång och eventuellt i sällskap med en ljushårig kvinna med (en namngiven hundras).

Polisen misstänker att rånaren inte behövde datorn för att använda den själv, utan för att kunna byta den mot narkotika hos någon knarkhandlare i Falun.

Mer läsning

Annons