Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag visste inte att det var förbjudet"

Hon visste inte att det var förbjudet.
Därför inledde kvinnan ett sexuellt förhållande med sin fosterson.
Nu vill pojken ha 300 000 kronor i skadestånd.
– Bestrids, sa advokat Björn Henriques, när rättegången mot kvinnan hölls i går.

Annons

Kvinnan är i 30-årsåldern och bor i Västerbergslagen.

Under fjolåret lämnade hon den relation som hon länge levt i och inledde i stället ett förhållande med en 15-årig pojke.

Han var hennes fosterson.

När förhållandet uppdagades gjordes en polisanmälan mot kvinnan. Det resulterade i att hon i början av januari i år åtalades, misstänkt för sexuellt utnyttjande och flera fall av våldtäkt mot barn.

I går hölls rättegången i Falu tingsrätt.

Dit fördes kvinnan av personal från häktet, där hon vistats sedan dagen före julafton. Hon såg tagen ut, när åklagaren lade fram de brottsanklagelser som riktas mot henne.

På det svarade hon:

– Oskyldig.

Enligt hennes advokat, Björn Henriques, medger kvinnan att hon haft sex med pojken. Men hon kan inte erkänna brott, eftersom hon inte visste att det var förbjudet.

Pojken fanns också i tingsrätten, men han ville inte möta sin före detta fostermamma.

Därför ordnades så att han kunde sitta i ett angränsande rum och där höra allt som hände i rättssalen.

Han anser att han kränkts så av kvinnans beteende, att han nu vill ha 300 000 kronor i skadestånd av henne. 275 000 ska avse kränkning och 25 000 sveda, värk och psykiskt lidande.

– Bestrids, var advokat Björn Henriques kommentar till skadeståndskravet.

Större delen av tisdagens förhandlingar skedde bakom stängda dörrar, det vill säga att allmänheten inte tilläts sitta med och följa förhandlingarna.

Fostermamman fick med egna ord utveckla händelserna mellan henne och fostersonen och han hördes också om sina upplevelser.

Nu ska tingsrätten ta ställning till om kvinnan ska dömas för sitt handlande och i så fall till vilken påföljd. Fostersonen var vid tillfället 15 år fyllda, men stod under kvinnans fostran och det betraktas därför som våldtäkt mot barn. Minimistraffet för det är två års fängelse.

Mer läsning

Annons