Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag ville testa gränserna"

Annons

I dag inleddes rättegången mot de fyra personer som misstänks för inblandning i mångmiljonsvindeln mot Försäkringskassan.

En 28-årig före detta anställd erkänner att han tagit över 36 miljoner kronor.

Under åklagarens förhör har den åtalade 28-åringen erkänt allt som lagts honom till last. Han sade med eftertryck att de två åtalade kvinnorna inte haft något alls med brotten att göra. De var helt och hållet hans och kusinens idé.

Som orsak till lurendrejerierna angav mannen att han blivit frestad och inte kunde låta bli. Det var alldeles för enkelt att föra ut pengar från Försäkringskassan.

Enligt den åtalade frågade ingen varför han plötsligt hade så mycket pengar att röra sig med. Alla godtog hans förklaring om att han fått pengarna av sin far.

28-åringen har tidigare erkänt att han använt döda personers identiteter för att föra ut pengarna från Försäkringskassan. Pengarna fördes in på konton tillhörande 28-åringen och de övriga tre åtalade: mannens hustru, kusin samt dennes hustru.

Kusinen erkänner brott, men menar att han inte visste hur omfattande bedrägeriet var. De två åtalade kvinnorna nekar all kännedom om härvan.

Parallellt med rättegången pågår en förundersökning mot huvudmannens bror, och enligt åklagaren kan fler personer bli föremål för förundersökning.

TT

Mer läsning

Annons