Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag ställer upp för kommunen

Annons

Svar till Eriksson:

Eftersom du påstår att jag tänker överge Borlänge och länet på grund av min riksdagskandidatur så vill jag lämna följande upplysning: Jag är nominerad till kommunfullmäktige i Borlänge av Skräddarbackens s-förening även nästa period.

Dessutom är jag beredd att fortsätta mitt uppdrag som ordförande i kommunens näringslivs- och planutskott. Jag är fullt beredd att fortsätta med politiska uppdrag i vår kommun.

Den person som nu nämns som min efterträdare, Nils Persson, tycker jag är en utomordentlig person. Han är lugn, trygg och stabil. Under många år var han ordförande i Byggnads i Dalarna, ordförande i Byggnadsnämnden i Borlänge och ordförande i personalutskottet. Han är också ledamot av näringslivs- och planutskottet.

Vad jag vet är det allmänna omdömet att han skött sina uppdrag på ett bra och klanderfritt sätt. Nils Persson har goda förutsättningar att bli en bra kommunal ledare.

Du skriver att jag förmodligen är trött på debatter om nedslitna skolor. Jag är glad för att Kyrkskolan är fint renoverad och Domnarvets skola likaså. Hagagymnasiet renoveras just nu och ska invigas i sin nya skepnad nästa höst.

Under våren 2006 tar vi första spadtaget på Ornäs nya skola. Nästa år ska Kvarnsvedens skola projekteras för renovering. Under en lång rad av år har Borlänge kommun satsat hårt på investeringar i skolor. Det tycker jag är bra.

PETER HULTQVIST ORDFÖRANDE I KOMMUNSTYRELSEN

Mer läsning

Annons