Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag kan hålla isär mina roller"

Annons

Jan Fors uppger att han som kommunal tjänsteman tidigare försökt hålla sig ifrån allt som rör politik och ideella uppdrag. Men när dottern blev en duktig innebandyspelare på elitnivå gick det inte längre.

-Då ville jag engagera mig ideellt i Falu IBS, säger han.

Han var med i den arbetsgrupp som arbetade fram förslaget till den nya hallen. Men han försäkrar att han som kommunal tjänsteman inte varit med i hanteringen av frågan på något vis.

Men det finns ju fikarumsdiplomati också. Kan du inte där ha pratat om era idéer och påverkat de politiker och arbetskamrater som hanterade hallfrågan och beslutade om den?

-Nej, jag diskuterade aldrig de här sakerna på kommunen. Risken är i stället att jag är så lojal mot min arbetsgivare att det snarare skulle drabba IBS, säger Jan Fors.

Nu sitter han i styrelsen för bolaget som äger hallen och arbetar bland annat med ekonomiska frågor. Men det är inget konstigt med det heller, anser han. Han har fått grönt ljus från sin chef kommundirektören Torkel Birgersson.

-Vi har inte funnit att det här möter några hinder. Men skulle jag som kommunal tjänsteman få uppdrag som rör Lugnets utveckling så avgår jag ur bolagets styrelse. Det har jag redan varslat om, säger han.

Han förstår inte heller att hans båda roller kan se bestickande ut i andras ögon.

-Men vill man misstänkliggöra någon kan man alltid göra det, säger han.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons