Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har aldrig sett så mycket folk i Sågmyra"

Annons

- Jag har bott hela mitt liv i byn och är glad att det har tagit sådan fart här nu.

Tobias Liljas är inte bara kund, han har även varit med och byggt om fabriken och han är nöjd med resultatet.

Arbetet har pågått in i det sista och fortfarande luktar det av målarfärg i de över 5 000 kvadratmeter stora lokalerna. Även om inredningen känns ung och modern finns mycket av den gamla fabrikskänslan kvar. Tegelväggar bryter av det annars dominerande kritvita.

Lager 157 fungerar som en outletbutik, där märkeskläder och provkollektioner som inte säljs i dyrare designbutiker kan bjudas ut till halva priset. Och visst har man laddat, bland annat finns sammanlagt över 10 000 par jeans i butiken och på lager.

Företaget, som investerat 125 miljoner i den gamla fabriken, har anställt fyrtio personer - varav tjugo på heltid. Fyra av dem kommer från Sågmyra och en av dem är Petter Åkerlind. Han är anställd fram till april men hoppas på förlängning.

-Jag vill gärna bo kvar och hoppas att det kommer fortsätta så här. I dag har det varit lika fullt som på NK:s mellandagsrea, säger han och skrattar.

Petter Åkerlind har hört rykten om att en ny matvarubutik är på gång till byn och hoppas att det ska bli som i Gällstad där moderbutiken ligger. Där har 16 nya butiker etablerats och till och med en rondell har byggts.

Ännu finns inga planer på en rondell i Sågmyra, men en ny parkering har anlagts. Under lördagen var den helt full.

- Vi hade svårt att hitta någon plats alls, säger Berit Berger från Sundborn.

- Ja, det är väldigt mycket folk, de är väl nyfikna precis som vi. Förmodligen blir Sågmyra ett ställe som folk kommer att göra utflykter till framöver, säger väninnan Yvonne Henninger.

Ännu har de inte hittat något att köpa, men de tycker det verkar svårt att åka härifrån utan att ha något med sig hem.

En som däremot fyllt en av de kundvagnar som finns att tillgå, annars inte helt vanligt i klädsammanhang, är Tomas Skogs från Mora.

- Egentligen skulle jag till Borlänge men jag ville kolla in den nya butiken. Jag tror att många lockas av att det är så billigt. Det gäller helt enkelt att passa på.

JOSEFIN MICHANEK

Mer läsning

Annons