Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag hade en hemsk mardröm"

Annons

Mora IK kan bli ett av två elitserielag som får slåss för sin fortsatta existens i kvalserien.

Och jag börjar rent utav tvivla på att Leksand har det som krävs för att hävda sig i samma serie - om man nu tar sig dit.

För efter plattmatchen mot Nyköping i lördags blir det en tuff fortsättning för LIF i jakten på en topp-tre-placering, som betyder en direktplats i kvalserien.

qq

Förstår bara inte hur ett, i alla fall på papperet, så namnkunnigt och starkt Leksand kan prestera ett sådant bottennapp.

De rutinerade spelarna måste börja ta ett större ansvar!

Det är inte bara i kampen om viktiga poäng som Leksand sliter ont. Även när det gäller den ekonomiska biten, börjar det att bli jobbigt.

Ejendals Arena byggdes inte för spel i allsvenskan utan för att dra storpublik i elitserien, hockeyns finrum. Därför har LIF i dag långt ifrån de ekonomiska muskler man hade hoppats.

Leksand behöver förstärka innan transferfönstret stängs 31 januari.

En spelskicklig back och en pålitlig målskytt, två "spetsar", skulle inte sitta helt fel. Men var hittar man såna spelare?

qq

Mora började förra veckan med att vinna i Göteborg med 2-1. Det var en fin skalp som togs mot Indianerna. Efter det var Harri Rindells mannar chanslösa, såväl mot ett nytänt Linköping som skadedrabbat Färjestad.

De närmaste åtta dagarna ger en klar fingervisning huruvida Mora på allvar riskerar att hamna i kvalserien eller inte.

För de har fyra otroligt viktiga och tuffa matcher på spelschemat, med början i kväll hemma mot Luleå, därefter Djurgården (hemma) på torsdag, Brynäs (borta) på söndag och sedan tabelljumbon Malmö (borta) nästa måndag. Minst två segrar, helst tre vill vi räkna in!

qq

"Småkronorna" slutade fyra i JVM.

Eftersnacket gick för mycket i "nöjdhetens tecken".

Att komma fyra var förstås ett steg i rätt riktning. Under Torgny Bendelins fyra år som förbundskapten har det hela tiden blivit ett snäpp bättre - 7-6-5-4 är tabellplaceringarna.

Men nöjd kan man bara vara om det blivit medalj.

Sverige räckte inte till mot Kanada, Ryssland och USA - det är den osminkade sanningen!

qq

Torgny Bendelins kontrakt går ut i april. Jag hoppas att han fortsätter. Torgny har hjärta och glöder för sitt arbete. Han har fått in positiv attityd i juniorlandslaget sedan han tog över.

En stor miss var dock dribblandet med målvakter.

I detta fanns ingen vettig strategi. Antingen skulle han haft en uttalad etta eller betonat att dagsform var avgörande för vem som vaktade målet.

Det senare är ett resonemang som Peter Åslin, som var med och tog JVM-guld 1981, helt håller med om.

Den förre landslagsmålvakten menar att Joel Gistedt och Jhonas Enroth bara kom upp i 70 procent (!) av sin rätta kapacitet under turneringen. Om det stämmer, så var det kanske där en bronsmedalj försvann...

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons