Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är trött på Jihde"

Annons

Vad som är viktigt att betona: Det finns en övertro bland blågula fans till fotbollslandslaget.

Men vi är inte så bra att det bara är att gå ut och vinna matcher på beställning. Statistiken visar att det var ett bra tag sedan Sverige vann en fotbollslandskamp av något slag. Glöm inte det...

Det känns tryggt att Andreas Isaksson är tillbaka mellan stolparna. När det nu hettar till på allvar är "Isaks" rutin värdefull.

Det är annars framför allt tre saker som måste fungera mot Paraguay om det ska bli poäng.

1) Det gäller att mittfältet får grepp om de kvickfotade sydamerikanerna. Det får inte bli en "gata" mot det svenska målet.

2) Zlatan och "Henke" måste börja producera.

3) Kantspelet ska klaffa. Ytterbackarna ska ha en högre utgångsposition i banan. Erik Edman var på tok för feg i premiären.

Det var grinigt efteråt i omklädningsrummet i lördags. På ett sätt ett friskhetstecken. Det visar att spelarna var missnöjda över 0-0. En skön kontrast till förbundskapten Lagerbäck som rosade laget till höger och vänster.

Det snack som förekommer i omklädningsrummet mellan spelare ska självklart stanna innanför fyra väggar. Min känsla är dock att det hela har uppförstorades i tv, radio och tidningar.

Annars var det inte förvånande att det var Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg som var i luven. De har aldrig haft ett gott öga till varandra. Vi minns ju brottningsmatchen i Japan...

VM så här långt:

Kanon:

Inget lag har varit överlägset utan mest jämna matcher.

Italiens positiva fotboll. Inte ens efter att ha gjort 1-0 mot Ghana lade man sig på försvar som brukligt. Italien är ett av mina favoritgäng och med en bred och skadefri trupp går de långt. Det kan räcka till VM-guld.

Kalkon:

Domarna överreagerar för småsaker. Att flytta bollen två-tre meter är inget att hetsa upp sig för.

Drygt en tredjedel av gruppspelet har avverkats och jag har redan tröttnat på Peter Jihde och Staffan Lindeborg.

Jihde tycks ha myror i brallan eftersom han irrar omkring i studion mest hela tiden.

Lindeborg har inte förstått att det heter stopptid och inte tilläggstid!

Jag skrev till honom tidigare i ärendet och han ringde faktiskt upp mig på jobbet. Lindeborg sa att han aldrig kommer att kalla det stopptid.

Tror nästan att han försöker reta upp mig när han i sina referat trycker lite extra på ordet tilläggs-tid. Men vem bryr sig... ha ha ha.

Mer läsning

Annons