Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag ångrar mig"

Annons

-Han säger att han ångrar sig. Han känner att det han har gjort var fel och vi utgår från att han har lärt sig en läxa, säger Per-Erik Granström, ordförande för socialdemokraterna i Ludvika.

Historien avslöjades i NLT den 27 juni. Då hette det att s-politikern inte såg så allvarligt på det inträffade. Men nu har han ändrat ståndpunkt, så bedömer i alla fall Granström läget efter måndagens möte.

-Han ångrar det inträffade och har insett att man inte ska hålla på och vidarebefordra såna här bilder. Det stämmer inte överens med vårt partis ideologi. Som parti driver vi jämställdhetsfrågor och arbetar för att andra människor inte ska exploateras och utnyttjas.

I NLT den 27 juni hävdade s-politikern att de bilder han tagit emot och skickat vidare på sin arbetsplats var "av typen kalenderflickor".

Per-Erik Granström uppger dock att det kommit fram att bilderna inte föreställde lättklädda tjejer/kvinnor.

-Bilderna visar helt avklädda damer, säger Granström som också uppger att s-politikern medgett att han tagit emot och sänt vidare bilder vid två tillfällen.

-Dels det senaste fallet där datafilen innehöll fyra bilder, dels för något år sedan och den datafilen innehöll tre bilder.

S-politikern fick flera skarpa frågor från de cirka 15 mötesdeltagarna. Flera frågor kretsade kring om politikern verkligen nu förstår innerst inne att hans agerande inte stämmer överens med partiets grundläggande ideologi och att agerandet är förkastligt om man är förtroendevald för socialdemokraterna.

-I styrelsen förde vi ett resonemang och i beslutet var vi sedan eniga om att vi har fortsatt förtroende för honom i hans politiska arbete. Styrelsen har inte uppmanat honom att avgå. Vi utgår från att han nu har lärt sig en del om de etiska regler som gäller i vårt parti.

Såvitt Granström känner till har politikern heller inga funderingar på att avgå på eget initiativ. Politikern har för närvarande fem uppdrag inom kommunen, bland annat inom ett antal nämnder. Under 2005 uppgick hans arvode/lön för de politiska uppdragen hos kommunen till 84411 kronor. Ersättningen i år, till och med juni, är 44 526 kronor.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons