Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag älskar min mamma

Annons

Svar till Magdalena Ekdahl, 14 december:

Det är med sorg i hjärtat som jag läser Magdalena Ekdahls svar till Eva Mattsson. Tänk vad vi människor är duktiga på att ha åsikter om vad andra borde göra. Det syns tydligt av Ekdahls insändare att hon inte har en aning om vad det innebär att ha gamla och sjuka föräldrar.

Samhället är inte längre vad det var för 50 år sedan. Vi kan tyvärr inte leva i kollektiv, där våra gamlingar kan sluta sitt liv med nära och kära - tyvärr.

Samtidigt är det en stor sorgeprocess att behöva se sina föräldrar sakta men säkert tyna bort. Tro mig, jag vet.

Själv är jag dotter till en kvinna strax över 60 år. Tidigt dement. Hon känner oftast inte igen mig när jag kommer till demensboendet.

Mamma har varit sjuk i mer än tio år och jag sörjer henne varje dag. Samtidigt så har jag barn som jag måste försörja genom att arbeta. Jag kan tyvärr inte både arbeta och sköta min mamma. Framför allt så kan jag inte ge henne den omsorg hon behöver.

Jag hoppas att du slipper gå igenom den sorg och smärta som jag, Eva Mattsson och massor av andra "barn" får lov att göra. Jag lovar, vi skulle göra vad som helst för att kunna få ha våra föräldrar omkring oss.

Jag älskar min mamma, även om hon behöver bo inom vården och det handlar definitivt inte om att jag ska förverkliga mig själv. Hade varit lättare att göra det med mamma vid min sida.

MARGARETHA DOTTER SOM SAKNAR SIN MAMMA

Mer läsning

Annons