Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till BrittMarie Pettersson som tf förvaltningschef

Annons

Efter att nämndordföranden Ingvar Henriksson rekryterat bibliotekschefen Helene Lis som ny förvaltningschef sprack det hela efter att Nautilusaffären avslöjats och kommunen inte gått med på Lis lönekrav. Det låg 3000 kronor högre än vad kommunens förhandlingsdelegations Ivan Eriksson kunde sträcka sig.

Detta kritiseras nu i skarpa ordalag bland personalen på kultur- och fritidsnämnden som anser att kommunen skulle sparat in en halv miljon då Lis skulle stannat kvar också som bibliotekschef och sparat in en hel tjänst.

SKTF-facket är mycket kritisk till att kommunen inte gick med på Helene Lis lönekrav.

-Förhandlingsdelegationen borde inte försatt oss i denna diskussion utan borde gått med på Helene Lis lönekrav.

- Har vi nu en ung, fräsch, pigg och sugen människa som skulle kunnat axla ansvaret och som alla var eniga om ska det inte stupa på lönen, säger SKTFs ordförande Ann-Marie Lindström.

- Man skulle också kunnat se det ur ett jämställdhetsperspektiv och då är det inte heller fel att hon begär den lön hon ansåg rimlig. Det har varit killar som begärt lön och det brukar inte vara något konstigt.

SKTF-ordföranden hoppas och uppmanar Helene Lis att söka jobbet när det annonseras ut.

Kommunchefen Kalle Gustafson konstaterar att han nu har facken med sig på arbetsgivarens förslag att anställa BrittMarie Pettersson som tillförordnad förvaltningschef.

- De går med på detta under förutsättning att rekryteringsprocessen inleds snarast och sker i samråd med personalen vid förvaltningen, säger Gustafson, som menar att snarast kan tolkas som att rekryteringsförfarandet av en ordinarie förvaltningschef kan inledas på försommaren.

Gustafson hoppas att kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott på måndag fattar det formella beslutet.

-BrittMarie skulle ha slutat som skolchef 1 april så vi vet ännu inte hur mycket tid hon kan avsätta till kultur- och fritid.

-Det måste bli en övergångsperiod och det finns en hel del fotarbete att göra innan vi är framme vid en annonsering efter en ny chef, säger Gustafson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons