Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ivar vann sitt eget rally

Annons

För femtontalet år sedan drog Grånäs Ivar Larsson i Järna i gång veteranbilstävlingen Grånäsrallyt. Under de flesta år har han tillhört arrangörsstaben, men i lördags fick han vara med och tävla. Och Ivar tackade med att vinna sitt eget rally!

Tillsammans med Tommy Albinsson segrade Grånäs Ivar nämligen i tävlingens motorcykelklass.

På en skinande röd Harley-Davidson med sidovagn gled Ivar och Tommy fram långs Äppelbovägarna och hade inte så stora problem att klara frågor och praktiska prov. De vann en överlägsen seger i mc-klassen.

Grånäsrallyt är en tävling som anordnas av Dalarnas automobilklubb, DAK. I år hade föreningens medlemmar i Äppelbo fått ansvaret för arrangemanget. Start och mål var förlagt till Äppelbo hembygdsgård och medlemmarna i hembygdsföreningen bistod också arrangörerna med olika uppgifter.

När de 36 deltagande fordonen passerat samtliga sex kontroller kunde arrangörerna slappna av och konstatera att tävlingen genomförts utan några problematiska incidenter.

Herrklassen vanns av Mats Geschwind från Vansbro i en Plymoth och i damklassen lyckades Britt-Marie Eliasson från Malung ta hem segern. Hon körde en Triumph.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons