Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Israeler och palestinier ska mötas

Annons

Israels och palestiniernas ledare har enats om att mötas regelbundet varannan vecka, i första hand för att diskutera säkerhetsfrågor. Det sade USA:s utrikesminister Condoleezza Rice på en presskonferens i Jerusalem.

Rice, som har träffat palestiniernas president Mahmud Abbas och Israels premiärminister Ehud Olmert de senaste dagarna, sade också att de båda ledarna efter hand även ska börja de diskutera politiska nyckelfrågorna.

Relationen mellan Olmert och Abbas har surnat rejält sedan Abbas Fatahrörelse bildade regering tillsammans med terrorstämplade Hamas, som vägrar erkänna Israels existens.

På presskonferensen uppmanade Rice också alla arabstater att sträcka ut en hand till Israel. Ett saudiskt fredsförslag som skulle ge Israel fred med hela arabvärlden i utbyte mot reträtt från all ockuperad mark har lyfts fram på nytt på senare tid.

I veckan håller Arabförbundet toppmöte i Riyad och det ryktas om planer på en stor regional fredskonferens där både palestinier och israeler skulle delta.

TT

Mer läsning

Annons