Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Israel tillåter riktade mord i Gaza

Annons

Israels säkerhetskabinett gav på söndagen klartecken till fler riktade mord på misstänkta palestinska extremister som svar på de nästan dagliga raketattackerna från Gazaremsan.

Flera ministrar hade begärt att det riktade dödandet, som fördöms av människorättsorganisationer, skulle återupptas. Trots konstant övervakning från luften och regelbundna markangrepp mot de platser varifrån raketerna avfyras har militären inte kunnat hindra de nästan dagliga attackerna.

Enligt den israeliska armén avfyrade palestinska extremister fyra raketer från Gazaremsan på söndagen, men armén rapporterade endast om ett nedslag innanför den israeliska gränsen.

Militären hävdar att omkring 300 raketer har avfyrats mot Israel sedan vapenvilan i november, under vilken israeliska trupper drog sig tillbaka från territoriet och palestinier gick med på att upphöra med raketangrepp.

De flesta raketerna slår ner på öppen mark och orsakar varken mänskliga eller materiella skador.

Al-Aqsa-martyrernas brigader, en militant rörelse med anknytning till president Mahmud Abbas Fatahparti, sade att den beordrat sina krigare på Gazaremsan att vara på sin vakt inför en israelisk militärinsats.

Söndagen var också en blodig dag internt för palestinierna. Fyra människor dödades under sammandrabbningar mellan extremister från Fatah och Hamas i Gaza.

TT

Mer läsning

Annons