Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Israel för palestinier till Egypten

Annons

Israel började natten till torsdagen föra omkring 100 palestinier från Gaza till Egypten, skriver Jerusalem Post i sin nätupplaga.

Palestinierna har flytt från Gaza efter Hamas maktövertagande i förra veckan men har fastnat vid gränsövergången Eretz i flera dagar utan möjlighet att ta sig till Västbanken.

Flyktingarna har förts med buss till gränsövergången Kerem Shalom och sedan skickats till Egypten. De åtföljdes av israeliska säkerhetsstyrkor, skriver JP.

Operationen hade godkänts av den israeliska regeringen och samordnats med Egypten.

Högsta domstolen godkände på onsdagen i princip Israels rätt att avgöra vilka palestinier som ska tillåtas få medicinsk behandling i landet, skriver Haaretz i sin nätupplaga.

Det preliminära utslaget gavs efter att Läkare för mänskliga rättigheter och den israeliska människorättsorganisationen Gisha krävt att Högsta domstolen slår fast att de israeliska myndigheterna erbjuder omedelbar medicinsk behandling till 28 svårt skadade palestinier som vårdas på sjukhus i Gaza.

Israel vidhåller dock att man har rätt att avgöra vilka utlänningar som ska tillåtas komma in i landet.

Högsta domstolen har skjutit upp sitt slutliga utslag i frågan eftersom situationen vid gränsövergången Eretz fortfarande är öppen och har bett staten lägga fram en uppdaterad rapport om situationen på söndag.

TT

Mer läsning

Annons