Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigningen dröjer

Annons

Men det blir ingen invigning den här månaden heller.

-Det blir i mitten av mars, säger kyrkoherden Håkan Henriksson till tidningen på onsdagen, och gör klart att någon av söndagarna 11 eller 18 mars är troliga datum.

-Då ska vi ha gudstjänst, klippa band och äta god mat. Allmänheten bjuds förstås in, det är ju allmänhetens hus, säger Henriksson.

Wivi-Anne Hellström säger sig våga garantera invigning i nästa månad.

-Absolut senast i mars, den saken är klar. Nu måste vi komma i gång med verksamheten.

Enligt vissa källor kan orsaken till de nya förseningarna stavas Håkan Henriksson. Kyrkoherden ska ha dröjt med att beställa möbler till Sockenstugan och detta tros bero på att Henriksson i höstas offentligt kritiserades av flera politiker för att han gjort upphandlingar utan att ta in anbud och utan att fråga kyrkopolitikerna.

-Det är klart att jag måste ha tillstånd av politikerna innan jag beställer. Beställningen gjordes för några veckor sedan, säger Henriksson.

Wivi-Anne Hellström tillbakavisar bestämt uppgifterna om att förseningen kan härledas till att kyrkoherden av någon anledning agerat bromskloss.

-Det här får vi politiker ta på oss. Han måste ju fråga oss först hur det ska gå till, framhåller hon.

När NLT i höstas skrev om turbulensen och det politiska bråket kring sockenstugeprojektet, uppgavs det att kostnaden för köp av Sockenstugan, ombyggnad, rust och inköp av inventarier beräknades till sammanlagt 4,1 miljoner kronor.

Jan-Ola Sandström (c) framförde i november kritiska synpunkter på att det bara köps in nya grejer och att en del gamla funktionsdugliga inventarier inte kommer till fortsatt användning. Hellström förstod inte kritiken då och gör det inte nu heller.

-Det är mycket möbler vi behöver och det handlar om ganska mycket pengar. Det ska vara nytt. Möblerna vi har är inte anpassade för att stå i Sockenstugan, hävdar hon.

Under onsdagseftermiddagen hölls ett möte där ett antal kyrkopolitiker fick information om det aktuella läget. På torsdagen kunde Hellström lämna följande besked:

-Möblerna anländer veckorna 9-10 (de två första marsveckorna) och preliminärt blir det invigning den 18 mars. Så blir det, om inget katastrofalt inträffar.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons