Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invandring viktigt för vår utveckling

Annons

Svar till Kjell G Forslund:

Jag har läst en del insändare av Kjell G Forslund och kan inte följa med i hans resonemang. I senaste insändaren (måndag) radas det bara upp en massa statistik som visar invandringens nackdelar.

Visst måste det väl ändå finnas fördelar? Är inte den kunskap och det tänkande som invandrare för med sig viktigt längre? Sveriges utveckling hänger på ny kunskap och nytänkande.

En bidragande orsak till Sveriges nuvarande BNP beror också på invandringen och den arbetskraft den utgör. Och tänk på alla nya företag som har startats och ökat den totala produktionen i Sverige. Tänk också på att den potentiella produktionen har ökat avsevärt i och med invandringen.

En annan intressant aspekt är varför Forslund tycker pengar är viktigare än människor. Att rädda livet på en människa, eller göra dennes liv mycket bättre, och sänka levnadsstandarden obetydligt för en infödd, kan väl inte vara så farlig?

Att barn blir apatiska kan man förstå, eftersom det inte finns någon annan möjlighet kvar för dem att stanna i Sverige. De vet ju vad som väntar dem i hemlandet; ett liv i misär och krig (oftast). Dessutom verkar det som om Forslund vägrar att tro att det finns apatiska barn.

Efter att ha läst många av Forslunds insändare önskar jag att herrn någon gång blir tvungen att flytta utomlands och bli behandlad såsom han tycker att vi ska behandla våra invandrare.

CK

Mer läsning

Annons