Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invandring får hjulen att snurra

Annons

Svar till Bernt Nord:

Jag har levt bland turkar, araber, persier, latinos, kurder, gambianer och skandinaver, jag har levt i det mångkulturella samhället du kritiserar. Har du?

Jag vet, jag levde så i många år. Så lyssna noga nu, jag blev segregerad först när jag hamnade i den svenska modellen. Då var jag plötsligt en invandrare som fick vänta timmar i kön på arbetsförmedlingen för olika åtgärder.

Mina vänner med samma utbildning, samma skola, fick lägenheter i söder och arbete i företag, jag fick städjobb och oregelbundna timmar.

Jag skäms inte utan jag är stolt över de invandrare som arbetar häcken av sig. Jag är stolt över den mångkultur som jag såg under hela min uppväxt.

I dag kritiseras invandrare öppet för att det är deras fel att arbetslösheten ökar och att segregeringen ökar. Som svensk måste jag säga att jag skäms över vissa tankar som påminner om det gamla Nazityskland. Man skyller det egna misslyckandet på andra.

Nej du Bernt Nord, jag hoppas innerligt att du någon dag tvingas emigrera till ett annat land. Då kanske du får smaka på hur det är att anpassa sig och integreras.

En hälsning till alla invandrare som får de uslaste arbetstider på företag, industrier, sjukhus, det är ni som får Sverige att rulla.

RODRIGO ROJAS

Mer läsning

Annons