Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intresseföreningen rentvådd

Annons

Så blev utslaget i Svea hovrätt sedan medlemmarna i intresseförening överklagat tingsrättens konkursbeslut.

Hovrätten behövde bara någon vecka för att göra det här konstaterandet.

- Naturligtvis är vi lika lättade nu som vi blev förvånade då konkursbeslutet kun-gjordes, säger Lennart Thorslund och Peter Östlund, två av medlemmarna i intresseföreningen, som i laga ordning avvecklades för ett par år sedan genom likvidation.

- Som bekant har vi under årens lopp uträttat en hel del och för det har vi haft sponsorer. Det är för oss alla i föreningen angeläget att sudda ut en bild av misskötsel som det felaktiga konkursbeslutet ger vid handen.

Som tidigare nämnts anlitade intresseföreningen en auktoriserad revisor inför begäran om likvidation, eller en snygg avveckling av föreningen, enär medlemmarna ansåg att de uträttat det de avsåg att göra.

- Handlingarna skickades till Bolagsverket för ett par år sedan och där har ärendet fått en mycket märklig hantering. Man har inte brytt sig om att kontakta oss, utan plötsligt får vi se en annons i tidningen om konkursbeslutet, som alltså visat sig vara helt felaktigt. Intressefö- reningen har aldrig varit på obestånd.

Enligt hovrättsbeslutet ankommer det på tingsrätten att vidta de åtgärder som krävs med anledning av beslutet.

- Nu är vi, efter åren som gått, tillbaka på ruta ett. Vi måste begära om en ny avregistrering av föreningen, summerar Lennart Thors-lund och Peter Östlund.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons