Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Interaktivt Sälencentrum

Annons

- Vi har arbetat med det här projektet över ett år och när det nu sjösatts är jag övertygad om att det här kommer att stärka Sälenområdet ytterligare säger Malungs turistchef Lars Bälter.

Det är meningen att alla aktörer i Sälen skall ges möjlighet att medverka på den här webben och från turistbolaget och Malungs kommun hoppas man att det här skall betyda att fler människor attraheras av Sälenområdet och att ännu fler besökare skall komma till Sälenfjällen.

- I ett tidigt stadium fick vi klart för oss att Borlänge turistbyrå arbetat fram en modell som kunde tillgodose de önskemål som personalen vid Sälens turistbyrå ställde och därför inleddes ett samarbete säger Malungs turistchef Lars Bälter. Ett samarbete som nu lett till att man satt igång det här projektet.

Det är it- och medaiaföretaget Bangalore från Borlänge som har stor erfarenhet av inom det här området som har utarbetat webben.

Ett viktigt strategiskt val har varit att i produktionen och vidareutvecklingen av webbplatsen knyta lokala företag till projektet för att erhålla en lokal förankring.

En särskild webbredaktör kommer också att knytas till Sälens turistbyrå och det här projektet.

För närvarande pågår också en undersökning om möjligheterna att genomföra vidareutvecklingen av webbplatsen som ett EU-projekt och efter kontakter som tagits med länsstyrelsen i Dalarna är man positiva till att få igenom det här som ett treårigt EU-projekt.

Det har också varit lätt att hitta samarbetspartners i det här projektet och två som redan är klara är SMHI med väderrapporter och Vägverket med väginformation till Sälen.

- Det kommer också att ges nya möjligheter att exempelvis marknadsföra och sälja de sommaraktiviteter som finns i Sälenområdet säger Malungs turistchef Lars Bälter.

Invigningen av projektet skedde i Sälen den 20 december av Malungs kommunalråd Håkan Eriksson som också tror att den här satsningen kommer att bli mycket betydelsefull för hela Sälenområdet och då också för hela Malungs kommun.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons