Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensiv helg för polisen

Annons

Det blev många uppdrag för de poliser som tjänstgjorde i Ludvika närpolisområde under veckoslutet. Under fredagskvällen och natten till lördagen i synnerhet. Sju personer omhändertogs för fylleri. Vidare rapporteras om misstänkta narkotikabrott, stölder, dito trafikbrott och handgemäng hos Mc Donalds.

Redan under natten till fredagen stoppades en bil med två personer i centrala stan. I den påträffades misstänkt stöldgods och inbrottsverktyg.

- Båda visade även tydliga tecken på att vara narkotikapåverkade och togs med för provtagning. Man anträffade även misstänkt narkotika i bilen, omtalar inspektör Anneli Gustavsson, befäl på Ludvika polisstation.

Vid 21:00-tiden på fredagen togs ytterligare två personer in för urinprov efter att de för poliserna hade visat tydliga tecken på narkotikapåverkan. En av dem rapporterades också för brott mot knivlagen då han medförde kniv på allmän plats.

Ett par timmar senare kallades polisen till Mc Donalds där fyra unga män råkat i delo. En av männen kastades mot en prydnadspalm i lokalen och vidare finns en uppgift om att en person blev misshandlad med en stol.

Under fredagskvällen stoppades ytterligare en bil i centrum. Föraren, en medelålders kvinna från trakten, verkade drogad och togs med för provtagning. I bilen hittade poliserna preparat som kan vara narkotika. Hennes körkort togs omhand direkt på platsen.

Tidigt på lördagsmorgonen fick polisen tips om en vinglig bilfärd på Valhallavägen. Ekipaget stoppades vid ABB och en 66-årig man uppges vara misstänkt för grovt rattfylleri. Hans körkort omhändertogs på platsen.

Vid lunchtid var det dags igen. En 55-årig bilist kollades och befanns vara misstänkt för rattfylleri.

Under eftermiddagen stoppades en bil som kördes av en 28-årig kvinna. Hon fick underkasta sig provtagning för misstänkt narkotikapåverkan. Hon har vidare rapporterats för innehav.

Misstänkt narkotikapåverkad var även en bilist som stoppades vid 21.00-tiden på kvällen. I bilen påträffades enligt polisen diverse misstänkt stöldgods. Mannen greps och anhölls senare av jourhavande åklagare misstänkt för stöld, alternativt häleri.

Mer läsning

Annons