Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte några manshatare

Annons

Svar till "Ett av djuren", 8/6:

Av din insändare kan man ana att du har kontakter inom SVT. Det var intressant att höra dina åsikter men jag tycker att de lite ensidiga.

Det ska bli spännande att se vad granskningsnämnden för radio och tv kommer fram till beträffande programmen Könskriget.

Liza Marklunds åsikter om Roks får stå för henne. Det vore däremot intressant att veta vilka kontakter hon haft med Roks under de senaste tio åren.

Min erfarenhet av Roks är inte riktigt lika långvarig men jag har diskuterat många frågor, bland annat synen på män och eventuellt manshat, med flera Roks-företrädare i samband med olika utbildningar. Utifrån detta vet jag att Ireen von Wachenfeldt med flera Roks-företrädare inte är några manshatare.

Att det finns två paraplyorganisationer för landets kvinnojourer ser jag inte som något problem.

Det kan tvärtom vara en styrka att man arbetar lite olika. Hemska tanke: Tänk om vi bara hade ett politiskt parti eller en fackförening och att det inte fanns någon möjlighet att välja!

Angående din signatur, både kvinnor och män och många djur är däggdjur.

Det finns därför vissa genetiska likheter. Många djur dödar för att hitta föda och kunna överleva.

Jag har svårt att kunna se parallellen mellan djurs dödande och vissa mäns våld mot kvinnor. Där handlar det väl knappast om att kunna överleva.

Kvinnosynen och könsmaktsordning kan däremot ha stor betydelse.

INGEGERD KJELLBERG

Mer läsning

Annons