Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte lungt utan lugnt

Annons

Nu får man väl ändå säga att "the bottom is nådd"! Visserligen säger man "lungt" men det stavas inte så. Hur kan en rubriksättare - som jag antar är en annan person än artikelförfattaren - missa något sådant? Och detta på första sidan, högst upp och med den fetaste rubriken (NLT 31 december)!

Varje anständigt ordbehandlingsprogram håller sig i dag med både stavnings- och grammatikkontroll. Ta av boxhandskarna och tryck på F7 (eller vad det nu är på en Mac). Korrekturläsare är väl en utdöd art?

Naturligtvis är detta inte första gången jag reagerar och jag är inte ensam om det. Tidningen fullkomligt kryllar av stav- och grammatikfel, felaktiga syftningar, punkt på fel ställe med mera.

För tillfället är jag arbetslös och anses av min omgivning vara mycket bra på både svenska och andra språk och har bland annat 40 poäng i svenska. Jag ställer gärna upp med mina tjänster om ni tror er behöva dem. Det är bara att höra av sig.

Svar: Att undvika stavfel och andra fel är något vi jobbar mycket med på Nya Ludvika Tidning. I bland blir det ändå fel och det är självklart inte bra.

Men när det gäller ditt påstående att tidningen fullkomligt kryllar av olika fel, så håller jag inte med dig.

BERIT LORÉ FRANK ELFSTEDT NYHETSCHEF, NYA LUDVIKA TIDNING

Mer läsning

Annons