Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte lagbrytare

Annons

Svar till Rolf Gunnarsson, den 27 november:

Inledningen för de nya högerkartellregeringen handlade om följande: Flera ministrar hade haft svarta barnflickor, och tv-licenser betalades inte. Samtidigt var attityden innan avgångarna överklassigt arrogant. Några av dem som avslöjades sitter fortfarande kvar i Reinfeldts regering, bland andra självaste finansministern Anders Borg.

Det särskilda med allt detta är att de inblandade hade gjort sig skyldiga till brott mot den lagstiftning som Rolf Gunnarsson och andra varit med och beslutat om. Migrationsministern Tobias Billström sade sig ha mognat som människa vilket tydligen kom i anslutning till ministerposten. Hans tidigare ideologiska vägran att betala tv-licens fick läggas åt sidan. Gunnarsson enda kommentar om detta har varit att det inledningsvis varit problem för regeringen. Nu ska han försöka slå tillbaka genom att fråga mig om en lägenhet i Stockholm som Göran Persson skaffat sig.

Vad jag vet om detta är att Göran Persson inte brutit mot några lagar eller andra regelverk. Om han på ett otillbörligt sätt tillskansat sig en lägenhet ska han självfallet kritiseras.

Men det Gunnarsson bör fundera på är följande: Är du och andra moderater beredda att föreslå att en allt större andel av det privata bostadsbeståndet förmedlas via en kommunal förmedling? I så fall finns det ju en logisk konsekvens av den kritik du försöker rikta.

PETER HULTQVIST (S)

Mer läsning

Annons