Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte i statens intresse

Annons

Svar till Tommy Håkansson, den 11 augusti:

Läste TH:s insändare i torsdagstidningen angående etanoldrift för personbilar och att det är lätt att konvertera bensinbilar till etanol. Miljöpartisten som skrivit insändaren tipsade om en länk där det gick att läsa om hur man skulle gå till väga (http://www.etanol.nu/). Frågan är om han själv varit in på sidan. I så fall rekommenderar våra politiker olagliga åtgärder, då det i dag inte är möjligt att på lagliga vägar bygga om en bensinbil till etanoldrift.

Tekniken finns och enligt denna hemsida skulle det kosta cirka 700 kronor att bygga om, men staten som erhåller den största delen av vad bensinen kostar är med och sätter stopp för en sådan ombyggnad.

En investering på 700 kronor skulle de flesta klara av samt tjäna in den snabbt. En ny etanolbil för minst 250 000 kronor är det inte många som skulle investera i, då de inte är skattesubventionerade på något vis.

Något för media att ta tag i för att få fart på debatten.

Här i Dalarna finns inte tunnelbana och kollektivtrafiken räcker inte till, men det förstår inte våra politiker som sitter nere i Stockholm. Vi vill fortsatta bo på landet, men ändå kunna ha jobbet kvar.

FREDRIK ENGSTRÖM

Mer läsning

Annons