Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bara utför

Annons

- Vi ligger två dygn före jämfört med fjolåret.

Halva backens längd öppnas i morgon liksom givetvis barnbacken.

Hammarbäck är luttrad vid det här laget. Som backansvarig i över 20 år i backen noterar han de alltmer varma vintervindarna. På senare år får vi vara glada om backen öppnar till jul. Bara för några år sedan var det lucia som gällde.

- Det har blivit så de sista åren. Utan kyla går det inte att köra några kanoner.

Även i Granberget satsas det friskt på längdsidan. Utförsåkning för barnen och längdåkning för föräldrar har blivit den perfekta kombinationen. 11,5 kilometers längdspår blir det när allt är färdigpreparerat. Sedan får vi inte glömma längdspåret för de yngsta nere vid Dalstationen.

Telefonen går varm hos Hammarbäck i dessa tider. Folk vill veta när backen öppnar. Suget efter skidåkningen är stor.

Mats Hammarbäck kan andas ut ännu en gång. Köldknäppen i förra veckan gjorde att snökanonerna kunde börja mullra. Nu blev det kallt igen.

- Kanonerna går dygnet runt.

Framåt nyår räknar han med att det ska vara full skjuts i backen. Rättvik har skidåkningen på vintern och rodeln på sommaren. Ett fint komplement, menar Hammarbäck lite trånande. Visst skulle det vara bra med någon sommaraktivitet också i Granberget. Ett tag diskuterades att ställa iordning en downhill-bana för mountainbikeentusisterna. Idén kom dock inte längre än så. Kanske blir det något i framtiden?

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons