Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi (S) vill ha en ny förskola i Smedjebacken och köpa kläder till både barn och personal

Annons

Förskolan är en central del av vårt skolsystem och vårt starka samhälle. Alla barn har rätt till en trygg förskola med lek och lärande. Vi ser med glädje på hur antalet barn i Smedjebackens kommun ökar. Vi vill göra följande satsningar på förskolan i Smedjebacken:

1.      En ny förskola i centrala Smedjebacken. Alla barn ska få plats på förskola, för deras skull och för deras föräldrars skull.

2.      Ytterkläder till både barn och personal på förskolan. Vår förskolepersonal ska ha rätt till arbetskläder.

Dessutom ser vi att arbetet på förskolan kan underlättas av vissa ytterkläder för barnen. Det gäller exempelvis galonkläder, som kan vara dyra för föräldrarna och där ständiga påminnelser kan innebära merarbete för personalen. Gemensamma inköp av kläder till barnen gör att alla barn får möjlighet till lek i vattenpölar och snöslask.

3.      Fortsätta erbjuda barnomsorg på kvällar, nätter och helger. I Smedjebackens kommun finns många föräldrar som jobbar obekväm arbetstid. För oss är det en självklarhet att underlätta för arbete genom att erbjuda barnomsorg även på kvällar, nätter och helger.

Våra satsningar på förskolan i Smedjebackens kommun bygger på vår syn där förskolan är en förutsättning för tillväxt, för en jämställd arbetsmarknad och för ett livslångt lärande. Vi vill fortsätta satsa på en bra förskola för alla barn. För oss går satsningar i välfärden före skattesäkningar!

Thomas Björnhager (s)

Saxe, Smedjebackens kommun

Läs även REPLIK: Nej S, det är inte kommunens uppgift att köpa kläder till barnen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons