Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tre av fyra svenskar vill se att politikerna vidtar konkreta åtgärder för klimatet

Annons

Ska vi minska mängden kött som serveras i skolorna? Ska alla falubor erbjudas att köpa andelar i en solcellspark? För att minska vår klimatpåverkan krävs mod att tänka i nya banor, och vi vill uppmuntra våra lokalpolitiker att prioritera miljö- och klimatfrågorna inför valet.

Svenskar är i dag väl medvetna om allvaret i situationen, med accelererande klimatförändringar och hoten mot den biologiska mångfalden. I SOM-institutets senaste undersökning slogs det fast att klimatkrisen är det svenskarna oroar sig allra mest för.

Många förväntar sig nu politiska krafttag. Tre av fyra svenskar vill att partierna innan valet presenterar konkreta åtgärdsförslag för att minska klimatutsläppen, enligt en ny Sifo-undersökning.

Här i Falun vill vi medverka till detta. Ikväll (17/5) har vi bjudit in företrädare för alla partier till Gamla Elverket för samtal och debatt. Partierna har också fått svara på en valenkät för att få höra mer om deras planer och prioriteringar. Håll utkik efter resultaten! Tillsammans kan vi göra miljön till en viktig valfråga 2018.

Naturskyddsföreningen i Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons