Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tjejer ska inte behöva tveka att gå ut på kvällen – låt civilklädda kvinnliga poliser agera lockfåglar

Annons

Folkkampanjen för sjukvården anser att vi måste göra något rejält för att minska tjejers risk för att utsättas för våldtäkt och andra övergrepp, särskilt i Ludvika kommun. Det är inte rätt att tjejer ska tveka att ensamma ge sig ut på kvällen, i en fullt befogad rädsla att något ska hända.

Vårt första förslag är att kommunen, i likhet med vad vissa andra kommuner har gjort, anställer ordningsvakter som har hela kommunen som arbets- och uppdragsområde.

Vårt andra förslag är att fler bevakningskameror sätts upp på högriskplatser, till exempel vid gångtunneln under riksvägen i Ludvika centrum.

Vårt tredje förslag är att ökade polisresurser sätts in och att civilklädda kvinnliga poliser agerar lockfåglar, givetvis med andra poliser i sin närhet. Bland annat i Sundbyberg lyckades polisen framgångsrikt få ner antalet våldtäkter med denna polistaktik!

Till sist efterlyser vårt sjukvårdsparti ett utökat stöd för våldtäktsoffer och deras anhöriga. Det behövs komplement till Brottsofferjouren! Respekt för tjejer!

Ken Swedenborg (ffs), Kandidat till kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons