Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tack för det hårda paketet till alla barn och unga i Malung-Sälen

Annons

Tack för julklappen barn- och utbildningsnämnden i Malung-Sälens kommun! Tack för att ni med förslaget om minskat eller borttaget assistentstöd i skolorna bidragit till oro bland främst barn och ungdomar, lärare, pedagoger, assistenter och föräldrar. Tack, för den otroligt nonchalanta kommentaren att vi kanske hamnar på plats 25 när det gäller bra skola, tack för att det drabbar de som mest behöver stöd och en bra start i livet, det vill säga barn och ungdomar. 

I en vidare konsekvensanalys skulle jag vilja se kostnaderna av detta, för det blir ju faktiskt kostnader när elever inte känner trygghet i skolan, inte kan fullfölja skolarbetet, känner utanförskap. Vad kan då dessa elever tänkas hitta på under tiden utan hjälp? Det blir fråga om dyra saker för samhälle, det är redan fastställt.

Eller kanske ni borde läsa den konsekvensanalys som redan finns, läs och begrunda den. I en socialdemokratiskt styrd kommun, där det så fint heter att skola, vård och omsorg ska prioriteras, varför gör ni inte det då?

En kommunmedborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons