Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skäms inte för bygdens söner – och inför en korttidscamping vid Skuthamn

Annons

Skäms Ludvika för bygdens söner? Är inte Charlie Norman mera värd än att förpassas till Wäsmanstranden tillsammans med svartvita cementplattor (dit bara vissa med friska ben kan ta sig ned för den långa trappan och rullatorer och rullstolar får ta sig ned för den långa backen halvvägs till ABB och sedan tillbaka för att nå "Charlies tangenter)?

Samma problem gäller Dan Andersson som är skickligt gömd bakom stadshuset (vilken turist tar en karta för att hitta honom?). Det är bra att han förärats en staty, men den har rests på fel ställe.

När det nu äntligen är på gång att göra någonting åt gågatan - gör något vettigt. Jag tror säkert att turisterna skulle tycka att det vore intressant om de "träffade på" både Dan Andersson och Charlie Norman.

Statyn av Dan Andersson borde placeras någonstans i södra ändan av gågatan (med hänvisning till Dan Andersson-museet) och Charlie i norra änden, båda med någon typ av blomsterarrangemang.

Jag har också många funderingar kring varför alla turister med husvagn eller husbil hänvisas "på grönbete" långt utanför stan. Det märks tydligt på sommaren att turisterna trivs vid Skuthamn. Parkeringen är då nästan helt upptagen av husvagnar och husbilar.

Det borde kunna ordnas korttidscamping, med en till två övernattningar, vid Skuthamn med åtta till tio platser. Det är gångavstånd om en barnfamilj till exempel vill ta en matbit eller kanske ett glas öl eller vin. En sådan lösning skulle gynna både krögare och handeln.

Fontän och lekpark i alla ära – men detta ska inte finnas på gågatan. Det är inte bara vi kommuninvånare som ska trivas. Tänk på att vår stad ska vara trivsam även för turisterna – det gynnar oss alla.

Torgny Mjörnander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons