Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sätt upp en fartkamera vid islingbyvägen – är jätteläskigt att gå där som fotgängare nu

Annons

Korsade islingbyvägen i dag, från Kälarvet till industriområdet. Övergången för fotgängare ligger precis i början av en lång kurva, precis efter området skyltat med 40 kilometer. Att gå över kräver rejäl uppmärksamhet - och särskilt med tre barn i släptåg.

Inga bilar respekterar sträckan med 40 kilometer, utan de är fullt uppgasade när de kommer till övergången för fotgängare. I dag var vi på väg över klockan 16.20 då en vit bil kommer från Borlängehållet på väg mot Torsång. Bilen saktade inte in, den kvinnliga föraren saknade helt fantasi.

Vad händer om någon halkar? Ett barn krånglar? Nej hon fortsätter att köra på sina redan inslagna 70 kilometer i timmen genom den kurva som vi var tvingade att gå över i. Vi var redan mitt ute på vägen när hon kom körande. Detta är en läskig övergång för gångtrafikanter och vi upplevde ett k usligt nonchalant beteende av denna Torsångsbo.

Trafikverket, sätt upp en kamera vid islingsbyvägen. Det är många som måste korsa den vägen varje dag på väg till utbildning och arbete. Och flytta hastighetsskyltarna till efter övergången.

 UA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons