Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Riv stadshotellet - en av de största skamfläckarna inom Orsa kommun

Annons

Nu är det endast sex månader kvar till industrisemestern är i gång, och infarten till Orsa ståtar med ett fallfärdigt stadshotell, en skamfläck, och Kalle Moraeus med mera är slut. När hans program var i farten åkte väl turisterna raka vägen från den lilla rondellen ner mot campingen.

Så vi tar farväl och vinkar blott, mot hotellet som snart ska bort. Nu ska nya byggen upp, så vi tar farväl och ställer upp då något nytt ska upp. Eller har kommunen glömt bort, vårt stora fort? Som står där blott, för inga gäster har det fått.

Ska det bli det nya graffitifortet, där Gunde och Agneta kan leka sig bort.

Vad är det Orsa kommun väntar på, ska saken dras i långbänk som med 45:an? Med den började dom sina planeringar 1957, och har inte kommit i skott än. Kommunen ställde då till det och lurade OK att bygga en ny station, då vägen skulle gå vid deras port.

Nej och åter nej, det är likadant med alla projekt som startas i Orsa. När ett ståtligt husbyggföretag från Österrike la beslag på åkermark för deras högtsvävande planer sken kommunen över att företaget valde Orsa. Men när EU-bidragen tog slut så var sagan slut.

Snälla Orsabor, trivs ni med detta förfall? Nu har vi ingen Järn-Birger kvar, endast spillror. Riv Stadshotellet - en av de största skamfläckarna inom Orsa kommun.

 Ronny Backäng

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons