Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: På vilka grunder bestämdes avstängningen av brandmästarna – och är avtalet ens giltigt?

Annons

Leif Pettersson sa i DT den 20/4 att "Jag utreder inte personalfrågor".

Nej, Leif Pettersson, du har inte något direkt att göra med förvaltningarnas personalfrågor, men kommunstyrelseledamöterna Ivan Eriksson, Lotta Wedman och Kjell Israelsson ingår ju i kommunstyrelsens förhandlingsutskott.

Utskottets ordförande Ivan Eriksson och Kjell Israelsson beslutade (enligt protokoll från 1/3) godkänna personalchefens avtal med en av brandmästarna. Avtalet var dock undertecknat av tillförordnade förvaltningschefen vid räddningstjänsten, Rolf Hellberg.

Enligt delegationsordningen borde det väl åtminstone ha varit personalchefen som undertecknat.

Frågan blir då, på vilka premisser fattades beslutet och är avtalet överhuvudtaget giltigt?

I överläggningsprotokollet (protokoll från 28/2) för den andre brandmästaren står klart och tydligt att på fråga från Kommunal uppger tillförordnade förvaltningschefen Hellberg att politikerna står bakom förslag till varsel om uppsägning av brandmästaren!

”Tvisten inom räddningstjänsten” har sin upprinnelse i det ledningsmöte, som räddningsnämndens ordförande, Björn Flint, deltog i och där bland annat en eventuell anslutning till Dalamitt diskuterades.

Under mötet hade ordföranden uppmanat ledningsgruppen att vända på alla stenar och titta på alla för- och nackdelar med ett samgående och då med kommuninvånarnas bästa för ögonen.

Att ordföranden dock senare, av någon anledning, fått kalla fötter för sitt direktiv till ledningsgruppen men ändock låtit arbetet med den ”analys” som beställts fortgå, utan vidare kommunikation med representanter för ledningsgruppen är ännu mer anmärkningsvärt.

Anmärkningsvärd är också hans medverkan till avstängningarna (med hänvisning till ”illojalitet”) av de två brandmästarna.

Tilläggas kan också att Björn Flint är ledamot (suppleant) i kommunstyrelsen.

Anders Danielsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons