Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Orimligt att behöva betala 1070 kronor för att en sotare är här i 18 minuter

Annons

Jag hade en sotare från Räddningstjänsten hemma hos mig för att sota min braskassett. Han var här i totalt 18 minuter, jag tog tiden.

Några dagar därefter kom en räkning på 1070 kronor. På fakturan fanns angivet "sotning av braskassett 153:47", en brandskyddsavgift på 695:00, och därtill en grundavgift på 95,80. Totalt med moms blir det 1007 kronor.

Senast samma kontroll genomfördes var 2014 - då var kostnaden totalt 289 kronor. När den nya sotningsreformen genomfördes sas det att allt skulle bli bättre och billigare för fastighetsägaren. Men detta var med andra ord lögn.

När sotaren varit hos mig gick han till grannen och använde samma tid för att sota den braskassett som fanns där. Även de fick en räkning på samma summa som jag.

Nu undrar jag vad som ingår i det som kallas grundavgift. Att det i den summan ingår en resa från Ludvika till Grängesberg kan jag acceptera – men ska denna summa betalas av alla fastighetsägare som besöks varje dag? Kom med en förklaring. Denna kostnad per hus per timme ger en kostnad på 3200 i timmen. Är det rimligt?

Karl Erik Anestedt, Grängesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons