Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Om nu hela Falun ska leva – vad fasen får Hosjöborna för sina skattepengar?

Annons

Jag har sett att Falu kommun tagit fram ett landsbygdsprogram och tycker att hela Falun skall leva. Det har varit samrådsmöten på en hel del landsbygdsorter under våren för dessa invånare. Och det är mycket positivt.

Det har byggts en del på landsbygden för att motverka ohälsa, för att höja den fysiska aktivitet och stötta folks rörelsebehov, dels på grund av kommunen men även på grund av idéer och ideella insatser.

Bland annat har Sundborn fått en sporthall och en multiarena - med hockeyrink med konstgräsplan. Enviken har fått en sporthall och styrkelokal.

Bjursås har fått en ny skola med hockeyrink och kommande satsningar på deras skolgård med förslag från bland annat eleverna. Vika har bland annat fått hinderbana, skateramp, boulebana, discgolfbana (frisbee), hockeyrink och plogad is för långfärdsskridskoåkning och bassäng med rutschkana med mera.

Centrala delar av staden har också fräschats upp. Bland annat har Gruvgatan fått en skateramp, Samuelsdal har fått en utökad golfbana till 18 hål. Britsarvet har fått Acticgym och utegym. Källviken har fått en rejäl utbyggnad av Källviksbacken med snowboardpark och skicrossbana.

Främby har fått cykelhall, padelhall, gymlokaler, Falu vildvattenpark, ny konstgräsmatta på Kopparvallen, med mera. Slätta har fått squashhall, friluftsbad med fyra vattenruschkanor, lekpark, beachvolleyplan, streetbasketplan, kiosk, sporthall och konstgräs med elvamannaplan.

Lugnet har fått extra ishockeyhall (tältet), discgolfbana med 18 hål, VM-upprustning med bland annat hoppbackar för ungdomar, nya tennisplaner, med mera. Och Norslund har fått en multiarena.

Fler stadsdelar (till exempel Gruvriset) har utöver detta säkert fått eller kommer att få upprustning som jag ej tänkt på MEN Hosjö – VAD HAR HOSJÖ FÅTT?

Ja, det skrämmande är att Hösjö snarare förlorat satsningar. För Hosjö hade förr en rutschkana ut i vattnet, två bryggor och en kiosk vid Sandlandet. De har haft en ishockeyrink och en föräldrabyggd skateramp vid skolan, som till och med har en av de minsta gymnastiksalarna i kommunen. En bangolfbana byggd av KIF Fotboll som har inte använts på många år hade varit lätt att stötta från kommunen.

Hur tänker politikerna? Vad har Hosjöborna fått för sina skattepengar?

Tack Korsnäs IF för allt Ni gör i Hosjö!

 Hosjöbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons