Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Om nu Dalatrafik ska spara pengar – varför lyssnar de då inte på våra sparförslag?

Annons

Ska inte Dalatrafik spara pengar? Varför lyssnar man då inte på oss som åker buss och har synpunkter på deras sommartidtabeller?

Nej, man envisas med att till exempel låta buss 355 gå från Rättviks resecentrum 5.32, gå runt i samhället upp till Hantverksbyn, Söderås, Utanåker och Västgärde för att eventuella resanden ska kunna ta sig till Resecentrum och ta exempelvis vis buss 132 som avgår klockan 6.10 mot Falun.

Hur kan man tro att det under sommaren ska strömma till en massa resande från dessa byar när det inte ens annars åker någon från dessa ställen OCH skulle det vara någon som behövde åka till Falun eller Mora så tror jag nog att de tar den enklaste och närmaste vägen via byarna upp till riksväg 69 i Söderås på egen hand.Den bussen och den turen kommer att gå TOM under sommaren det är jag helt säker på. SLÖSERI. Så VARFÖR inte dra in buss 355 som avgår 5.32 och i stället anpassa den så att den går från Resecentrum och upp till Söderås via Hantverksbyn så att vi kan ta 132:an klockan 6.14 mot Falun (för DEN turen med buss 355 har man dragit in). Varför ska vi tvingas åka denna långa snirkliga omväg?

Vi är några stycken som givit Dalatrafik olika spartips utan någon som helst respons. Vi har också tidigt föreslagit ändringar i tidtabellerna (till vår fördel förstås) men utan respons.

Varför måste man hålla på och flytta tider med två minuter hit och dit? Varför kan man inte bara dra in turer? Det här flyttandet av minuter skapar en massa onödiga förvirringar om när bussen skall gå.

Nej, det är allt dags för trafikplanerarna att ge sig ut i Dalarna och åka lite buss och få se hur det fungerar i verkligheten.

Jag undrar också vad dessa träffar med Dalatrafik på olika ställen i till exempel Falun, Mora och Bjursås ska tjäna till? Vad gör man med de synpunkter som kommer fram? Kommer eventuella förändringar från dessa synpunkter att redovisas någonstans? Man skulle vilja veta ifall Dalatrafik tar till sig och genomför några förbättringsförslag.

Undrar just när de kommer till Rättvik.

En som inte har något annat val än att åka med Dalatrafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons