Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Oansvarigt att Mora kommun ens överväger att stödja enskild elitidrott med miljoner

Annons

Mora kommun har i sitt förslag för kommunplan 2019 avsatt 60 miljoner kronor för eventuell renovering av ishallen då SHL har krav på hur en ishall ska se ut för lagen som spelar i ligan.

Att Mora IK spelar i SHL är positivt för bygden likväl som att till exempel Kais Mora och IFK Mora bedriver elitidrott på högsta nivå. Men i grund och botten så måste idrottsföreningarna leva på sina egna intäkter och anpassa verksamheten efter dessa.

Det är ingen kommunal skyldighet att det ska finnas en hockeyarena som håller de krav som en helt fristående aktör sätter upp. Att kommunen ens överväger att återigen gå in med tiotals (kanske hundratals) miljoner i stöd till en enskild idrottsförenings elitverksamhet är både oansvarigt och dumt.

Och om det finns något stöd i kommunallagen kan jag inte bedöma. Jag vill gärna höra hur ansvariga resonerar kring detta och hur en kalkyl ser ut för att få tillbaka pengarna som man investerar. Ett fristående arenabolag med minimalt kommunalt risktagande borde kunna fixas. 

Nyfiken skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons