Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nej, ingenting i avstängningen är giltigt –framprovocerad eller grundlös uppsägning är ogiltig

Annons

Svar till insändaren ”På vilka grunder bestämdes avstängningen av brandmästarna – och är avtalet ens giltigt?” som publicerades i DT den 24/5:

Nej, ingenting i detta är giltigt. Kommunen använder Kafkaliknande metoder och bryter mot LAS, MBL och kollektivavtal utan att blinka. Detta finansieras med miljoner av våra skattemedel och risken att tredje man drabbas i krissituationer är nu överhängande på grund av ytterligare påfrestningar på den redan ytterst anstränga arbetsmiljön på brandstationen.

Brandmästarnas påstådda ageranden har inte utretts, deras närmsta chef har inte fått komma till tals och inte heller deras underordnade – mest framförallt är det märkligt att inte de själva kommit till tals.

Utan belägg och utan ett enda bevis som skulle kunna leda till uppsägning sparkas och hotas de två välrenommerade brandmästarna, med 27 respektive 32 års erfarenhet. Dessutom används hot och mobbing för att driva igenom detta.

En uppsägning utan saklig grund är enligt lag ogiltig liksom en genom hot framprovocerad egen uppsägning. Varför gör man så här? Detta är skandal!

Ser förfärat på hur kommunen raserar den grundläggande anställningstryggheten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons