Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Mora kommun är för liten för att ha tre högstadieskolor – slå ihop dem

Annons
En bekant sa: ”Det är väl bra med konkurrens?” Ja, kanske på lösgodis eller potatis. Men inte på våra barns framtid, skriver signaturen

Mora kommun är för liten för tre högstadieskolor. Det borde finnas en högstadieskola. En skola som har kunskap i fokus - inte en massa lull-lull.

Nej, sätt inlärningen i fokus och slå ihop högstadierna till en skola. Större skola betyder smartare lösningar både pedagogiskt och ekonomiskt. Där ska alla ungar få chansen att lära sig det de behöver i livet.

Mora kommun gör precis tvärtom. Nu ska det vid sidan om två högstadier in en tredje privat skola. Det är så en kan ta sig för pannan. En bekant sa: ”Det är väl bra med konkurrens?” Ja, kanske på lösgodis eller potatis. Men inte på våra barns framtid.

För konkurrens leder till att skolor blir olika bra. Det är ju själva syftet med konkurrens. Och vem vill ha tre skolor där föräldrarna ska välja på tre olika med olika kvalitet. På ena skolan lär sig barnen att läsa. På nästa: läsa och räkna. På tredje: läsa, räkna och ha slöjd. Så kan vi inte ha skolan, det borde Moras politiker förstå.

Stoppa konkurrensflummet i Mora - satsa hellre på kunskap!

Ordning och reda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons