Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Moderaterna vill göra Ludvika attraktivt – men också bygga en miljöförstörande genomfart

Annons

Moderaterna här i Ludvika vill bygga en arena för 200 miljoner kronor som skall rymma en hel del olika aktiviteter som handbollsplaner, löparbanor, utövning av friidrott, och den skall dessutom byggas i flera våningar så man kan ha konserter och konferenser där.

Det blir ett imponerande bygge för Ludvika. De menar att om denna vision blir verklighet så blir det ett lyft för Ludvika och det kommer att öka på inflyttningen hit till staden.

Som ett lyckat exempel har de tagit fram Lindesberg som har byggt en liknande arena år 2010 för 156 miljoner och det har slagit väl ut, den har gått med vinst år efter år så Lindesberg har tydligen överlevt med råge trots att riksväg 50 blev ombyggd till förbifart för 20– 30  år sedan.

Jag tror att Lindesbergsborna inte önskar att få tillbaka genomfarten.

Det skulle ha varit glädjande om Moderaterna också kunde ha tagit med sig hem intrycken från Lindesbergsborna om hur man kan trivas och utvecklas i en ort med förbifart, men sådana signaler har inte kommit ifrån Moderaterna.

I stället driver de på här på hemmaplan för att få den starkt trafikerade riksväg 50 byggd som genomfart genom Ludvika – i gott sällskap med övriga partier utom Centerpartiet som till slut hoppade av tåget och ville ha en utredning till en förbifart. I fullmäktige röstades förslaget helt bort av övriga partier.

Man kan ju tycka att Moderaterna för en märklig politik i riksvägsfrågan; Den ena stunden vill Moderaterna göra Ludvika attraktivt och trivsamt för att öka på nyinflyttning till staden - men i nästa stund vill de bygga den stressande och miljöförstörande genomfarten.

I detta sammanhang kommer jag att tänka på ett gammalt ordspråk:

”Vad hjälper det hur mycket koa mjölkar när hon ändå sparkar ikull alltihop.”

Erik Magnusson, Ludvika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons