Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Malung-Sälens assistentuppsägning drabbar både mitt funktionshindrade syskon – och min pappa som sägs upp

Annons

Malung-Sälens kommun har nyligen lagt in ett förslag om att minska budgeten för skolan och därav ska alla pedagogiska assistenter sägas upp. Detta är helt orimligt enligt mig. Det finns barn, vuxna och hela familjer som kommer drabbas rejält av detta. Min familj kommer vara en av dem som drabbas hårt. Om detta förslag går igenom kommer nämligen min pappa att förlora sitt jobb, ett jobb som han gillar extremt mycket.

Detta kommer drabba min familj rejält. Mina föräldrar råkar vara skilda så om min pappa förlorar sitt jobb så kommer han inte kunna försörja min familj. Även mitt syskon kommer drabbas av detta. Mitt syskon är funktionshindrat och är i konstant behov av assistans.

Om hen inte får den assistans som hen behöver i skolan så är jag helt säker på att hen inte kommer klara av de år som hen har kvar i skolan. Hen kommer inte få det hen behöver för att klara det hen behöver klara av. För att hen ska klara det så behöver hen en assistent.

Och det finns flera barn i skolan i Malung-Sälen som inte kommer att klara sin skolgång utan de pedagogiska assistenterna. Det handlar om de funktionshindrade, de med inlärningssvårigheter och de som behöver extra hjälp i skolan. Om dessa personer inte får hjälp av de pedagogiska assistenterna så kommer de inte klara skolan.

De som får lida för detta är alltså barnen som är vårt samhälles framtid. Detta är barnen som kommer att bli framtidens kommunfullmäktige, ordförande för barn- och utbildningsnämnden och våra framtida lärare. Om ni i kommunen försämrar skolgången för dessa barn så kommer ni få dåliga lärare, läkare och ordföranden.

Det Malung-Sälens kommun planerar att göra nu går att likställa med att göra något av följande; att avskeda alla sjuksköterskor med hänvisning till att de ju inte behövs eftersom det finns läkare. Att avskeda alla butiksbiträden, eftersom man bara behöver butiksansvariga. Att avskeda alla anställda - eftersom man ju klarar sig med bara chefer.

Ni hör ju hur absurt det låter. Ska vi verkligen låta avsaknaden av pengar vara orsaken till att säga upp en så viktig del av kommunens anställda?

Följande är ett tips på hur ni i kommunen kan få in mer pengar: Sätt upp reklamskyltar på de stora vägarna vid kommungränsen. Exempelvis vägarna mot Vansbro, Mora, Sälen och Karlstad. På dessa reklamskyltar kan det stå vad som finns i kommunen. Man kan göra reklam för restauranger som man kan stanna och äta vid om man är på väg till eller från Sälen och göra reklam för olika event i kommunen som till exempel Dansbandsveckan och Skinnarloppet.

På detta sätt så får förbipasserande reda på att kommunen är mer en en kommun man bara passerar igenom. Det kan vara en destination också. På detta sätt kan man få in mer pengar till kommunen.

Nu vet ni alltså hur jag tänker gällande allt detta. Jag talar självklart bara för mig själv men jag vet att det finns väldigt många andra som tänker precis likadant som mig.

En bekymrad högstadieelev i Malung

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons